Header-Slapende Baby Dons.jpg

2-persoons overnachting ziekenhuis, inclusief baby

inpakchecklistEn toen was het opeens zover: de grote dag breekt aan, en daarmee ook je vliezen.. Op naar het ziekenhuis! Maar help, wat moet er allemaal mee? Daarom hier een inpakchecklist voor dé grote dag. Dat scheelt je partner weer een aantal keer heen en weer rijden, zodat jullie op deze onvergetelijke dag lekker samen kunnen blijven.

De basis
Wat je in ieder geval alvast paraat moet hebben zijn je ID-kaart en zorgpas. Daarnaast horen ook de zwangerschapskaart van de verloskundige en het zorgplan van de kraamzorg op je inpakchecklist te staan. Verder:
– Belangrijke papieren, zoals verzekeringspapieren en denk ook aan de ID-kaart van je partner
– Mobiele telefoon met oplader
– Geld voor je telefoon/telefoonkaart
– Wat je natuurlijk nooit bij je hebt als je snel moet: parkeergeld!
– Wat tijdschriften en een boek, voor als het allemaal wat langer duurt (ook voor je partner)
– Maxi-Cosi of eventueel een autostoeltje voor de terugreis
– Telefoonlijst met alle belangrijke nummers: dokter, verloskundige, het ziekenhuis, taxicentrale, familie en vrienden

Als het jou maar bevalt
Neem gemakkelijke kleding mee om in te bevallen zoals een oud T-shirt of een rok.. Daarnaast is ook (schone) kleding voor na de bevalling handig om jezelf weer een beetje fris te voelen. Mee in de koffer dus! Tijdens de bevalling krijgen vrouwen vaak droge lippen van het puffen en hijgen, neem daarom een goed verzorgende lippenbalsem mee. Ook comfortabele onderbroeken om het kraamverband in te leggen zijn handig en ze zitten ook net even wat lekkerder dan een string na je bevalling! Nog meer op de inpakchecklist: een voedingsbeha, druivensnoepjes voor extra energie, nachtkleding, pantoffels/slippers en een fijne badjas. Als het jou maar bevalt!

Voor de baby
Tijdens je overnachting in het ziekenhuis komt er ook nog een derde ‘hotelgast’ bij: de baby! Ook voor je kleintje is het belangrijk van alle kleding twee stuks mee te nemen; 2 rompertjes, 2 pakjes (truitje en broekje of slobpakje), 2 paar sokjes, 2 mutsjes en een warm jasje. Het eerste setje kleding wordt namelijk vaak vochtig. Ook een omslagdoek, speentje en een deken voor over de Maxi-Cosi zijn handig.

That socks..
Nog een laatste tip: tijdens de bevalling krijgen veel vrouwen last van koude voeten.. Stop daarom ook twee paar ski-sokken in je koffertje. Ja, het is dus bijna alsof je écht op vakantie gaat. Dit zogenoemde ‘vluchtkoffertje’ is natuurlijk niet alleen voor een ziekenhuisbevalling, maar zou ook klaar moeten staan wanneer je thuis relaxt wilt bevallen.

Al een behoorlijke inpaklijst hè? Wacht maar tot je met je kinderen op vakantie gaat en je door al het speelgoed, de stapel luiers en de Hello Kitty koffertjes niet meer door de achterspiegel kunt kijken!

 

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact