Header-Slapende Baby Dons.jpg

De allerleukste geboortekaartjes

Een geboortekaartje is een kaartje dat is bedoeld om familie, vrienden en bekenden te laten weten dat er een baby is geboren. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Soms bevat het een gedichtje, waarin de baby wordt verwelkomd in de nieuwe wereld, of waarin de blijdschap van de ouders en eventuele broertjes of zusjes wordt verwoord. In de loop der jaren zijn de traditionele geboortekaartjes (eenvoudig, zwart-wit) getransformeerd. Er worden kleuren gebruikt, andere materialen, verschillende groottes en allerlei andere creatieve ideeën zie je tegenwoordig de revue passeren.

Bron: Pinterest.com

Onderbelicht

Tegenwoordig zijn er vele sociale netwerken. Facebook is natuurlijk de bekendste, maar Instagram en Snapchat (voornamelijk bij de jongere generatie) hebben eveneens een vlucht genomen. Er is echter nog een sociaalnetwerksite die, helaas onterecht, soms nog wat onderbelicht lijkt. Ik heb het dan over… Pinterest!

Pinterest is een sociaalnetwerksite in de vorm van een digitaal prikbord. De gebruiker kan, na het aanmaken van een gratis account, over het hele web afbeeldingen ‘pinnen’ en vervolgens op een van de aangemaakte ‘borden’ (lees: digitale prikborden) bewaren om later te proberen, te kopen, of als persoonlijke inspiratiebron te gebruiken. Ook komt Pinterest, naarmate je meer ‘gepind’ hebt, steeds vaker met vergelijkbare of vernieuwende suggesties, die verbazingwekkend goed aansluiten op jouw interesses. Het ‘leert’ van jouw pins en helpt je nieuwe inspiratie op te doen.

De allerleukste geboortekaartjes

Pinterest is ideaal voor wooninspiratie, de leukste recepten, hobby’s, etc. etc. Je kunt het zo gek niet bedenken. Waar het echter ook een hele leuke inspiratiebron voor kan zijn, is voor geboortekaartjes. Duizenden (misschien wel honderdduizenden) geboortekaartjes zijn in de loop der jaren gepind en ook al zoek je misschien niet eens linea recta inspiratie, het is alleen al ongelooflijk leuk om te zien welke kaartjes er al bestaan. Met de juiste zoektermen is er heel veel te vinden!

Bron: Pinterest.com

Meer weten?

Je kunt heel creatief zijn met zoektermen, maar alleen met ‘geboortekaartje(s)’ of het Engelse ‘birth card(s)’ gaat er al een wereld voor je open. Eenvoudig een Pinterest account aanmaken doe je hier. De app voor zowel iPhone als Android is zelfs nog handiger. Deze zijn hier te downloaden:

Android / iPhone

Veel plezier!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact