Header-Slapende Baby Dons.jpg

Dé grote dag… Wat mag je niet vergeten?

Het is bijna zover; de grote dag breekt aan. Uiteraard ben je goed voorbereid en heb je alle noodzakelijke spullen in huis, maar heb je bijvoorbeeld ook gedacht aan een goede camera of een geschikt nachtlampje? Hierbij een aantal tips op het gebied van babystuff voor hét moment suprême…

Goede stoel
Naast een geschikt nachtlampje is ook verstandig om een lekker zittende stoel in huis te hebben. Veel vrouwen komen er namelijk pas na een aantal keren voeden achter dat ze niet een geschikte stoel op de gewenste plaats hebben staan, waarop een fijne houding wordt aangenomen bij het geven van borstvoeding.

Twee mutsjes
Al een mutsje klaar liggen? Misschien al een roze of een blauwe? Wat de kleur ook mag zijn, zorg er in ieder geval voor dat je er twee klaar hebt liggen. De eerste wordt namelijk vaak vochtig. Na een tijdje kun je dan je pasgeboren wondertje verwennen met een droog en schoon exemplaar.

Muziekdoosje
Een muziekdoosje kan je baby helpen om op een fijne manier in slaap te vallen. Naast grote merken als Tiny Love, Chicco en Fisher-Price zijn er tegenwoordig ook veel onbekende, hippe merken die een creatieve collectie muziekmobielen en –doosjes op de markt brengen. Voorbeelden zijn Taftan, Esthex en Cottonbaby. Ook de Nijntje varianten blijven populair!

Interessante knuffels
Naast een muziekdoosje is het ook goed om een aantal knuffels aan te schaffen (denk daarbij ook aan een doekje of een dekentje). Iedere baby heeft een eigen voorkeur en kiest dan ook zelf een lievelingsknuffel of –doekje. Een zachte vacht en de geur is daarbij erg belangrijk. Tip: slaap eens een nachtje met de knuffels zodat ze jouw geur krijgen, want wat voelt er voor jouw kleintje vertrouwder dan de geur van mem?!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact