Header-Slapende Baby Dons.jpg

De laatste loodjes…

blogfoto-blauw

Het zit er bijna op! Eindelijk komt die kleine er aan en kun jij genieten van dat kirrende en spartelende wondertje. Een zoete gedachte die jou door de laatste weken sleept. Je kleine druif duwt knus tegen je ruggengraat, je voeten zijn groter gezwollen dan olifantenpoten en je slaapt door je bolle buik al 8 weken niet. Ja echt: de laatste loodjes wegen het zwaarst… Hoe sleep jij je comfortabel door deze weken heen?

Lekkende borsten

In de laatste maanden van je zwangerschap kunnen je borsten gaan lekken. Leuk is anders, maar het hoort erbij. Je zit niet te wachten op twee natte cirkels in je bloes terwijl je op het terras zit met je vriendin. Draag zoogkompressen of inlegkruisjes in je bh om het vocht op te vangen. Vergeet ze niet tijdig te vervangen!

Slapen, ho maar!

Slapen, wat is dat ook alweer? Alsof je een lekke blaas hebt, strompel jij elk uur als een hobbelpaard naar de wc met wallen tot over je knieën. Als je uiteindelijk in dromeland bent heb je vaak nare dromen over dé bevalling, de gezondheid van je ukkepuk en wat er nog allemaal kan gebeuren. Ga vooral niet piekeren als je gaat slapen: je hebt het fysiek al zwaar genoeg. Probeer zoveel mogelijk op je linkerzij te slapen. Op deze manier krijgt je baby de maximale hoeveelheid bloed en voeding. Leg eens kussen tussen je benen in voor extra comfort. Probeer ook zoveel mogelijk te ontspannen. Neem bijvoorbeeld voor het slapen een lekker warm bad!

Lekker kriebelen

Alles kriebelt: je buik, je voeten, je armen. Je kleine groeit extra hard en jouw oprekkende huid kan flink gaan jeuken, helemaal als het droog is. Je voeten zijn grote rondjes met tien kleine stokjes eraan en kriebelen aan één stuk door, alleen door je bolle buik kom je er lastig bij. Misschien krijg je nu al de kriebels van al dat gekriebel. Ga vooral niet krabben! Zorg ervoor dat je huid insmeert met een voedende crème of olie. Gebruik tegen de jeuk liever een washandje met ijsklontjes, of nog beter: laat de heitie-to-be je een lekkere (voet)massage geven!

Schat, waar ligt de telefoon?

Wie was er ook alweer jarig vandaag? Heb ik nu de geboortekaartjes wel of niet besteld? Waarom ligt de telefoon in de vriezer? Ja, zwangerschapsdementie komt bij meer dan de helft van de vrouwen voor tijdens de zwangerschap. Heel erg vervelend natuurlijk, maar gelukkig is het van korte duur. Toch lijkt het aan het einde van derde trimester erger te worden. Stop een klein notitieblokje in je tas voor al je boodschappen en ideeën. Je kan ook veelgebruikte spullen zoals sleutels of je bril steeds op dezelfde plek bewaren. Leg ze in een schaaltje bij de deur of aan een haakje in de gang.

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact