Header-Slapende Baby Dons.jpg

De zonnige kant van een zomerse zwangerschap

Vorige week lazen jullie over de mogelijke gevaren van warmte op jouw lichaam tijdens je zwangerschap, gelukkig heeft een zomerse zwangerschap (of in de heerlijke lente) ook een zeer zonnige kant. Je zwangerschapsverlof zorgt er immers voor dat jij vrij bent met het heerlijke weer en wie weet, misschien vriend(en)/vriendin(nen)/familie ook wel door de voorjaars- en/of zomervakantie. Tijd voor elkaar! Wij hebben nog een aantal dingetjes voor je op een rijtje gezet, waardoor jij het maximale uit het lekkere weer haalt.
zomer zwangerMinder positiekleding én meer zelfvertrouwen

In de herfst en winter kan het zomaar gebeuren dat je een aanzienlijk deel van je garderobe opnieuw moet aanschaffen in de vorm van positiekleding. Broeken, truien, etc. Het houdt niet op. In de zomer is het echter een heel ander verhaal, met leuke jurkjes ben je al een eind op weg. Minder positiekleding zorgt voor een portemonnee die minder naar flappen hoeft te happen. 😉 Bovendien, met jouw heerlijke ‘pregnancy glow’ toon je maar wat graag dat er nieuw leven in jou groeit. Onzeker in bikini? No way!

Genieten van de buitenlucht

De mogelijkheden om buiten leuke dingen te doen zijn eindeloos. Frisse lucht en regelmatig een heerlijk zonnetje en daarbij is het veel langer licht, waardoor je weer actiever bent. Wanneer het niet extreem warm is kun je heerlijk gaan wandelen, winkelen en/of een terrasje pakken. Is het daar te warm voor? Zoek verkoeling bij het strand of het zwembad, óf ga lekker in de schaduw zitten bij de barbecue.

Alcoholvrije cocktails: mocktails!

Een fris wijntje of koud biertje zit er niet in, alhoewel, er zijn tegenwoordig vele alcoholvrije biertjes die weinig onder doen voor het origineel. Let wel goed op welke variant, de meeste bevatten 0% alcohol, een enkeling echter 0,5%. Wat betreft wijnen: er bestaat alcoholvrije wijn, echt waar. Ben je meer van de cocktails? Stort je dan op de heerlijke mocktails. Vooral de vele varianten met vers fruit er in zijn overheerlijk.

Slippers en happy nails

Zomer staat gelijk aan jurkjes, slippers én daarbij mooi gelakte nagels. Het zelf doen kan op een bepaald moment nog wel eens lastig worden, maar gelukkig kun je je tegenwoordig heerlijk in de watten laten leggen. En als je er toch zit: neem er lekker een voetmassage bij!

Een frisse duik

Water zorgt voor verkoeling, ga dus lekker naar het strand of naar het zwembad. Bovendien, weet je hoe fijn het is om even gewichtloos te zijn? Het water zorgt ervoor.

Vers fruit en heel erg veel ijsjes

Bij de mocktails noemden we het al: vers fruit. In het voorjaar en de zomer zijn er heel erg veel soorten voorradig. Van sappige mango’s tot heerlijke aardbeien, leef je uit. Bovendien: als je gezonde snacks eet, heb je op dat moment geen ongezonde cravings. Is dat even mooi meegenomen. 😉

Naptime

Met het zonnige weer is er soms niets heerlijker dan lekker dutjes te doen. Zoek een rustig plekje in de schaduw, bijvoorbeeld heerlijk in de hangmat en doezel lekker weg. Zwanger in de zomer? Dat is zo vervelend nog niet!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact