Header-Slapende Baby Dons.jpg

Door de ogen van… Marjanna

“Het gevoel dat jij meestal als eerste weet dat de baby wordt geboren en jij diegene bent die hem of haar op de wereld helpt, dát blijft keer op keer bijzonder. Nee, werken als verloskundige is alles behalve routinewerk!” vertelt Marjanna Veenstra…

Gezonde spanning
Vanaf 2001 werkt Marjanna bij Catharina Schrader en sindsdien heeft ze exact 930 bevallingen begeleid. De hoeveelste bevalling het ook is; telkens ervaart ze een gezonde spanning wat haar werk niet saai maakt. Het betekent daarentegen wel dat je eigenlijk altijd aan het werk bent, aangezien de meeste baby’s ’s nachts worden geboren en praktijkbezoeken overdag plaatsvinden. “Het is af en toe een hectisch bestaan, maar mijn man staat wel altijd voor me klaar. Daar ben ik erg blij mee!”, aldus Marjanna.

De eerste werkzaamheden…
Toen Marjanna begon in het vak werden veel bevallingen begeleid door huisartsen. Daar kwam al snel verandering in en één van de eerste bevallingen die Marjanna, als verloskundige, zelf begeleide was die van haar broer en schoonzus. “Dat was ontzettend spannend maar een onvergetelijke ervaring. In die tijd waren de meeste zwangere vrouwen dan ook ouder dan ik. Tegenwoordig begeleid ik voornamelijk jongere vrouwen”.

Nuchtere, Friese mentaliteit
Zelf heeft Marjanna inmiddels twee dochters. Ze weet daarom precies wat een zwangerschap inhoudt en hoe waardevol goede begeleiding is tijdens die ó zo belangrijke negen maanden. Juist het geven van die begeleiding in deze regio spreekt Marjanna erg aan, want ze houdt van de nuchtere, Friese mentaliteit: de minsken hjir belje net foar neat (de mensen hier bellen niet voor niets)! “Dat werkt erg prettig.”

“Daarnaast hebben we een zeer hecht team binnen de praktijk. We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen op elkaar rekenen. Met elkaar hopen we in de toekomst nog vele zwangere vrouwen te mogen helpen de zwangerschap op een positieve manier te ervaren!”

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact