Header-Slapende Baby Dons.jpg

Door de ogen van… Sieuwke

IMG_2504Verloskundigenpraktijk

Wanneer ik vroeg in de ochtend het knusse kantoortje van Catharina Schrader binnenloop voor een gesprek, hoor ik aan de andere kant van de deur al een vrolijke stem: “Goedemiddag! Met Sieuwke van Catharina Schrader, kan ik je ergens mee helpen?” Ze is dan ook druk aan het telefoneren. Na even gewacht te hebben is het mijn beurt om even met Sieuwke te ‘chatten’.

Altijd paraat
Sinds 2013 is Sieuwke Osinga verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning van de verloskundigen. Met haar communicatieve vaardigheden en kennis staat ze altijd paraat wanneer de telefoon overgaat. Binnen het kleine, hechte team van verloskundigen is Sieuwke de spin in het web. Zij maakt de afspraken en beantwoordt al je vragen. Dit keer was het aan mij de beurt om haar vragen te stellen.

Hart ligt bij verloskunde
Hiervoor is Sieuwke 20 jaar lang werkzaam geweest als doktersassistente op de afdeling gynaecologie en obstetrie in ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. “Ik heb veel gezien en geleerd in die jaren. Ik was doktersassistente in de tweede lijn en dan maak je soms indrukwekkende dingen mee die je niet snel vergeet. Deze opgedane kennis kan ik nog steeds goed gebruiken.” De ervaring uit de praktijk zorgt ervoor dat ze de mensen aan de telefoon altijd kan helpen. “Het grote voordeel is dat ik veel vragen zelf kan beantwoorden, dat geeft me een goed en vertrouwd gevoel,” aldus Sieuwke.

Van tweede lijn naar eerste lijn
De Sionsberg heeft altijd al veel contact met de verloskundigenpraktijk. Op een dag belde Marianne (verloskundige bij Catharina Schrader) naar Sionsberg om weer even ‘te hifkjen’ hoe het daar nu ging. Het was toen al duidelijk dat er veel ging veranderen. “Toen Marianne me vertelde dat ze misschien wel een assistente konden gebruiken bij Catharine Schrader, liet ik er geen gras over groeien,” vertelt Sieuwke. Nog diezelfde avond schrijft ze een open sollicitatie. “Ik ben nog steeds heel blij dat ik dat toen gedaan heb. Dit is gewoon mijn werk en hier ligt mijn hart, ik zou niets liever willen! Het werken met zwangere vrouwen is en blijft bijzonder.”

Herinneringen
Op de vraag wat ze het mooiste vindt aan haar werk, antwoordt ze: “Ik heb zelf drie oudere kinderen. Op deze manier word ik bijna elke dag weer herinnerd aan dat prachtige moment, de geboorte van je kind. Ik geniet mee met de aanstaande ouders en wil graag een bijdrage leveren aan deze bijzondere periode in hun leven.” Het brengt mooie, blije herinneringen in haar naar boven. En ze hoopt dat de herinneringen van de ouders net zo mooi zullen zijn.

Elke dag feest
Bij Sieuwke op kantoor hangen eigenlijk altijd slingers aan de muur. “Het mooie aan mijn werk is dat er bijna elke dag een wondertje wordt geboren of iemand in verwachting raakt. Ik mag dan ook vaak de telefoon opnemen met een felicitatie, en dat maakt mijn werk natuurlijk super leuk,” aldus Sieuwke. Bij het zien van alle prachtige geboortekaartjes op het prikbord krijg ik meteen zin in beschuit met muisjes. “Ja, leuk hé? ”zegt Sieuwke met een glundering in haar ogen, “Het is hier elke dag een feestje.”

prikbordmetnotitie

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact