Header-Slapende Baby Dons.jpg

Een zwangerschap om nooit te vergeten


Die negen maanden vliegen voorbij. Voordat je het weet lig je met je kleintje in je armen en is dat gezellige getrappel in je buik verleden tijd. Reden genoeg om je zwangerschap vast te leggen op een leuke en creatieve manier. Zo kun je later nog eens terugdenken aan de periode waarin er nieuw leven in je groeide. Dat is niet alleen leuk voor jou, maar ook voor je kindje!

Zwangerschapsfotografie
Je kent ze wel: de spiegelfoto’s of zijaanzichten van de trotse mamma’s in spe. Maak iedere week of maand een foto van je buik en houd op deze manier bij hoe je lichaam tijdens de zwangerschap verandert. Zorg dat je volledig op de foto staat, want ook in je gezicht kunnen zich veranderingen voordoen wanneer je zwanger bent. Ben je niet zo handig met de camera en laat je het liever aan een professional over? Kies dan voor een zwangerschapsshoot door een professionele fotograaf en neem eventueel je partner of kinderen mee. De foto’s zijn prachtige herinneringen voor later!

Creatief met echo’s
De eerste foto van je kindje is erg speciaal. Hem simpelweg met een magneetje op de koelkast hangen is natuurlijk een optie, maar je kunt er ook voor kiezen om er echt iets moois van te maken. Bewaar de originele versie op een veilig plekje en gebruik een kopie om bijvoorbeeld een fotoslinger of een fotolijst voor de babykamer te maken. Of haal de camera tevoorschijn en maak leuke foto’s wanneer de baby is geboren; bijvoorbeeld van je twintig weken oude kindje samen met de twintig weken echo.

Bewaar je bolle buik
Klinken de woorden ‘bellypaint’ en ‘gipsbuik’ jou bekend in de oren? Dan ken je al twee heel creatieve manieren om van je zwangere buik een blijvende herinnering te maken. Laat een prachtige buikschildering maken en zet deze mooi op de foto, of kies juist voor een gipsen afdruk van je buik die je kunt versieren. Geen zin om zelf met gips te kliederen? Laat de afdruk dan door een professional maken en vervolgens decoreren met mozaïek of andere materialen.

Lekker pennen in een boekje of juist digitaal?
Er is niets leuker dan op een druilerige zondagmiddag de fotoboeken open te slaan en eens te lezen in het dagboekje dat je moeder heeft bijgehouden toen ze zwanger was. Wil jij ook wat op papier zetten om later zelf of samen met je kindje terug te lezen? Creëer dan een zwangerschapsdagboek of gebruik een kant-en-klaar 9 maanden dagboek om je zwangerschapsherinneringen in op te schrijven. Bewaar je liever alles digitaal? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je belevenissen te typen en vervolgens online je eigen zwangerschapsboek in elkaar te zetten; compleet met foto’s en verhaaltjes.

Alle herinneringen bij elkaar
Houd alle zwangerschapsherinneringen netjes bij elkaar en bewaar alles in een mooie zwangerschapsdoos. Van de positieve test en de echo’s tot de vele lijstjes met mogelijke namen en het uiteindelijke geboortekaartje; alle spullen uit deze bijzondere fase heb je overzichtelijk bij elkaar en over een aantal jaar kun je deze doos gemakkelijk weer eens tevoorschijn toveren om herinneringen op te halen.

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact