Header-Slapende Baby Dons.jpg

Eerste hulp bij de babykamer

 

eerstehulpbijdebabykamer-1Terwijl de hormonen door je lijf gieren en je buik steeds groter groeit, kun je bijna niet wachten op de komst van je baby’tje. Natuurlijk gaat zwangerschap niet over rozen, maar het is één van de meest bijzondere en mooiste momenten die je kan meemaken. Naast het verzinnen van een naam, “gaan we vernoemen of voor een ‘hippe’ stoere naam?”, kun je helemaal losgaan op het inrichten van de babykamer. Maar ook daarin moet je keuzes maken. Wij hebben een aantal ideeën en tips om je alvast op weg te helpen.

Moodboard

De babykamer inrichten kan een hele opgave zijn. Vaak heb je al een idee of een stijl in gedachten, maar kun je overweldigd worden in babyzaken waar soms alles op elkaar lijkt. Voordat je aan de slag gaat is het handig om al je ideeën en wensen te verzamelen in een moodboard of een moodbook! Blader op een luie middag door tijdschriften en folders en knip uit wat jou het meest aanspreekt: kleuren, accessoires, vormen en wat jij nog meer belangrijk vindt voor de inrichting van het kamertje. Je kunt natuurlijk ook plaatjes en foto’s van het internet uitprinten en opplakken. Het hoeft niet eens direct iets voor een baby(kamer) te zijn. Plak alles op een stuk karton of in een scrapbook. Zo krijg je een heel duidelijk beeld van wat jij mooi en leuk vindt. Neem het boek of bord mee naar de winkels; zo heb je een mooie houvast tijdens het shoppen!

Toekomstbeeld

Met een moodboard of moodbook ben je klaar voor de start, maar wacht heel even voordat je naar de bouwmarkt rent voor potten verf. Het is niet onverstandig om in gedachten te houden dat je baby snel zal uitgroeien tot een ondernemende peuter. Net als de steeds groter wordende speelgoedverzameling, verandert de babykamer tot een ware peuterkamer. Let bijvoorbeeld op met het kopen van meubilair. Koop bijvoorbeeld een ruime kledingkast voor de groter wordende kledingcollectie en houd ruimte vrij voor speelgoedmanden. Wanneer je een aantal basiskleuren gebruikt kun je makkelijk en goedkoop de overstap van baby- naar peuterkamer maken. Tenzij je natuurlijkje bankrekening hiervoor gespekt heb. In dat geval: “Ga he-le-maal los!”

Veiligheid

Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel in de babykamer! Ga voor stevige meubels, wandcontactdozen met beveiliging, een rook- en koolstofmonoxidemelder en zet het ledikantje of wiegje niet te dicht bij de kachel. Ga het liefst voor lichtgewichtdecoratie en vermijd loshangende koorden en linten. Let ook op die schattige mobiel boven het bedje. Haal hem direct weg als je kindje eraan begint te trekken en verstrikt raakt in de touwtjes.

Do It Yourself

Tegenwoordig zijn er tal van projecten en ideeën om zelf leuke accessoires voor je babykamer te knutselen. Als je wilt kun je je hele babykamer zelf maken! Op deze manier heb je originele en persoonlijke stukjes in de babykamer die je later kunt meegeven aan je kind of gebruiken voor iets anders! Zo kun je bijvoorbeeld een mooie oude tak gebruiken als geïmproviseerd kledingrekje! Of de naam van je kindje in bijzondere handgemaakte letters aan de muur knutselen. Beschilder ze met allerlei kleuren, gebruik linten, strikjes, touw en knoopjes. Maak een prachtige eigen slinger van papieren hartjes voor boven de wieg of knutsel een eigen mobiel in elkaar. Het internet staat bol van prachtige ideeën! Kijk op deze website voor nog meer DIY-ideeën!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact