Header-Slapende Baby Dons.jpg

Geboortekaartjes à la 2015

 

Blog_trendygeboortekaartjes_september2015

Google ‘geboortekaartjes’ en je belandt regelrecht in een onbegaanbaar oerwoud van allerlei soorten en maten kaartjes. Het blijft lastig om keuzes te maken. Ga je voor stoer of lief? Voor foto of grafisch? Eenvoudig of rijk geïllustreerd? Wij helpen je met wat inspiratie anno 2015.


Back-to-basic

Dit jaar staan geboortekaartjes in het teken van eenvoud. Weg met drukke patronen vol bloemen en vlinders in groot kleurenpalet. Er wordt gekozen voor een basiskleur met hoogstens ondersteunende kleuren. Het liefst met zo weinig mogelijk poespas. Op de voorkant alleen de naam met een dier zoals uil, hert of vlinder. Wil je helemaal back-to-basic compleet met gedichtje en al? Geen probleem, ook de klassieke geboortekaartjes zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Fotokaartjes

Jullie zijn zo trots op jullie kleine baby, het liefst maak je elk uur een foto van je kindje! Veel ouders kiezen ervoor om in de eerste week de kleine spruit vast te leggen op de gevoelige plaat. Het liefste nog door een professionele fotograaf. Wat is er nou persoonlijker om een foto te gebruiken op het geboortekaartje. Vaak wordt er gekozen voor een foto met handjes of voetjes, maar vaak zie je ook een lieve slapende baby met mutsje.

Going green

Ondanks dat blauw voor kleine kerels en roze voor kleine dames nog steeds de boventoon voeren. Zie je ook dit jaar dat groen een opmars heeft. Het is makkelijk te gebruiken voor zowel jongens als meisjes. Niet alleen de kleur ook al het andere dat groen is. In de positieve zin van het woord. Denk aan bomen, takken, blaadjes en de bijbehorende bosbewoners. Hertjes, uilen, vosjes en eekhoorns laten zich graag zien op het kaartje van jouw kindje. Wil je helemaal groen? Druk je kaartjes op ecologisch papier. 

Papier hier!

Tegenwoordig kun je alle kanten op met je geboortekaartjes. Er zijn niet alleen qua drukwerk eindeloze mogelijkheden, ook qua materialen ben je niet gebonden aan alleen papier. Zo zijn er geboortekaartjes van hout, canvas en nog veel meer! Je kan zelfs bloemzaadjes mee versturen of een klein knuffel.

Creatief aandenken

Natuurlijk maak je iets speciaals van het geboortekaartje van je kindje. Het is daarom ook leuk om deze op een originele manier te bewaren! De meeste jonge ouders plaatsen het kaartje op een mooie plek in de woon- of babykamer of bewaren het in een fotoalbum. Maar er zijn veel meer leuke ideeën! Je kunt bijvoorbeeld een uniek vogelhuisje bij Fleurig en Kleurig laten decoreren in een design dat bij het kaartje past. Een ander leuk idee is om een herinneringskistje te laten bedrukken met het geboortekaartje. In het kistje kun je babyspulletjes, speelgoed of het eerste rompertje bewaren.

 

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact