Header-Slapende Baby Dons.jpg

Genieten van je zwangerschapsverlof


Ben je de dagen al aan het aftellen? Is je laatste werkdag in zicht en heb je de boel helemaal op orde? Dan kun je bijna gaan genieten van een welverdiend zwangerschapsverlof. Tijd voor ontspanning, uitslapen en heerlijk niksen. Maar ho, stop. Wat ga je eigenlijk doen met al die vrije tijd? Hoe houd jij verveling buiten de deur? Nog geen antwoord op deze vraag? Geen paniek. Wij sommen 9 leuke dingen voor je op waar jij je tijdens je verlof urenlang mee kunt vermaken.

Geboortekaartjes regelen
Ook al duurt het nog een paar weken voordat je baby zich laat zien, het is toch fijn om alles rondom het geboortekaartje alvast geregeld te hebben. Tijdens je verlof kun je op je gemak de adressen verzamelen en de enveloppen schrijven. Ga er even goed voor zitten met een fijne pen, dan is dit klusje zo geklaard!

Zwangerschapscursus
Houd je wel van een goede voorbereiding of wil je voor de bevalling van je tweede kindje je kennis nog eens opfrissen? Dan kun je natuurlijks wekelijks naar de zwangerschapscursus gaan. Een fijne plek om wat andere mamma’s in spe te leren kennen en gezellig te kletsen over wat jullie te wachten staat.

De laatste dingen in huis halen
Heb je echt alles in huis? Of moet je toch nog even naar de stad om die laatste benodigdheden te scoren? Plak er meteen een kopje thee op het terras aan vast, en ach, even langs de kapper kan ook geen kwaad. Wanneer je nog mobiel genoeg bent is er niets lekkerder dan even een frisse neus halen!

In bad met een boek
Een pyjamadagje: waarom niet? Er kraait geen haan naar als jij besluit om ’s middags met een boek in bad te gaan of gewoon de hele dag series te kijken in bed. Geniet er maar lekker van.

’s Middags naar de bioscoop
Doe eens gek, ga ’s middags eens in je uppie of met een vriendin naar de bioscoop. Wat is er nu beter dan een hele bioscoopzaal voor jezelf alleen te hebben?

Nestelen
Daar was hij ineens: de nesteldrang. Schoonmaken, opruimen, dingen kopen; je hebt geen idee waarom, maar het moet en zal gebeuren. Kleertjes wassen, vouwen, strijken en op de juiste plek in de kast leggen; daar ben je wel eventjes zoet mee.

Plakken maar
Fotoboeken maken; je hebt er nooit de tijd voor kunnen vinden, maar tijdens je verlof is het een heerlijke bezigheid. Lekker foto’s plakken of online een fotoboek samenstellen. Een negen maanden boekje bijhouden is ook al zo’n leuk klusje. Je hebt toch zeeën van tijd!

Vluchtkoffertje inpakken
Op het allerlaatste moment je partner instrueren over wat er allemaal mee moet naar het ziekenhuis is wel het laatste wat je wilt. Zorg er daarom tijdens je verlof voor dat het vluchtkoffertje op tijd klaarstaat. Je weet maar nooit wanneer het gaat beginnen.

Hamsteren en vooruit koken
Na de bevalling is er niets zo fijn als simpelweg een gezonde maaltijd uit de vriezer halen voor jou en je partner. Kook dus alvast wat maaltijden vooruit en haal alle spullen in huis die je nodig denkt te hebben (beschuit, muisjes, luiers, etc.). Een spannende en leuke tijd is wat er komen gaat. Geniet van je verlof!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact