Header-Slapende Baby Dons.jpg

Help! Ik heb striae…

Elke (zwangere) vrouw vreest het: striae. Er groeit een klein wondertje in jou, maar door de snelle groei kan je huid wel flink oprekken. Je weet dat je er waarschijnlijk niet aan zal ontkomen, maar toch blijf je hopen. Verdwijnen die strepen na de bevalling weer? Wat kan ik doen om mijn huid weer strakker te krijgen? Wat zijn de feiten en fabels?

Laatste trimester

Het einde is in zicht. In de laatste periode van je zwangerschap bereikt de grootte van je buik het hoogtepunt. Je baby’tje is volgroeid of neemt nog een kleine sprint naar het einde. Hoe dan ook, in deze periode kan je extra last krijgen van zwangerschapsstriemen. Vervelend als het is, voor striae bestaat geen wondermiddel. Gelukkig vervagen de strepen in de loop van tijd. Striae kan je erg onzeker maken. Je laat toch maar dat mooie jurkje in de kast hangen, omdat jij je net een opgezette zebra voelt. Laat je niet gek maken! Geniet van jouw zwangerschap en vier jouw kleine wondertje! Trek dat mooie jurkje aan, blijf stralen ondanks die striemen!

Smeren, smeren, smeren

Potten vol bodylotion, oliën en andere crèmes. Wees vooral niet te zuinig. Je kleine druif maakt een groeispurt door, net als die striemen op je buik. Je kan helaas striae niet voorkomen, maar door te blijven smeren blijft je huid soepel en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Hiermee versterk je de huid en kun je de kans op nieuwe zwangerschapsstriemen verminderen.

Ik eet voor twee

Vaak wordt het voor de grap gezegd, maar sommigen handelen er ook naar. Het is een fabel dat je voor twee eet als je zwanger bent. Je baby is volledig afhankelijk van wat jij in je mond stopt. Extra veel eten is dus niet goed. Eet liever gevarieerd en gezond. Tijdens je zwangerschap heb je meer behoefte aan foliumzuur en vitamine D. Foliumzuur vermindert het risico op een open ruggetje. Deze vitamine kun je vinden in peulvruchten, aardbeien, frambozen en orgaanvlees. Vitamine D zorgt ervoor dat je kleine spruit stevige botten en tanden krijgt. Eet vooral vette vis zoals zalm en eet brood met halvarine.

Memmie met striae

Je lichaam wordt steeds zwaarder door de groei van je baby. Zorg ervoor dat je een stevige bh draagt ter ondersteuning van je steeds vollere borsten. Voor extra ondersteuning van je prachtige bolle buik kun je ook een steunband dragen. Het is best lastig om te wennen aan je steeds veranderende lichaam. Vooral in deze zomerse maanden waarin iedereen flaneert in haar bikini. Realiseer dat zwangerschapsstriemen laten zien dat je een kind draagt (of hebt gedragen). Je bent niet de enige, dus geen enkele reden om je te schamen!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact