Header-Slapende Baby Dons.jpg

Help, mijn vrouw is zwanger!

Hormonale achtbanen, nachten met weinig slaap, lichamelijke ongemakken, de lijst is lang… Een zwangerschap is niet zomaar iets, maar ook voor de omgeving is het soms niet eenvoudig! Dealen met een zwangere vrouw vraagt tijd en toewijding. Vaak lijkt het alsof de partner ietwat naar de achtergrond schuift, maar dit is zeker niet het geval. De omgeving is heel belangrijk voor de zwangere vrouw. Hoe kun je hier het beste op inspelen?

boze zwangere vrouw

Interesse

24/7 is de aankomende mama zich bewust van de veranderingen, de groei van de baby. Dit zorgt voor een sterke band. En voor de omgeving? Is dit gevoel logischerwijs lang niet zó sterk aanwezig. Toch is het raadzaam om veel interesse te tonen, dit kan jullie relatie plus jouw band met het kind alleen maar verbeteren. Betrokken zijn is betrokken voelen.

Behulpzaamheid

Dit kan al beginnen bij simpele huishoudelijke taken die je normaal ‘laat liggen’, omdat zij deze automatisch wel oppakt. Dat ‘automatisch’ kan tijdens de zwangerschap eenvoudig verdwijnen en wanneer jij attenter bent en deze kleine dingen oppakt, zoals bijvoorbeeld afruimen of boodschappen doen, of onverwachts een complimentje geven, maakt het voor beide eenvoudiger, maar vóóral ook leuker!

Aanpakken

De kleine dingetjes zijn zeker van waarde, maar je scoort echt punten als je flink de handen uit de mouwen steekt. Maak dingen af die je ooit beloofd hebt of verras met eigen initiatief. Zorg dat de babykamer niet een lange termijn project is, maar maak er direct werk van. Daadkracht creëert rust en bovendien ongetwijfeld een lach op haar gezicht.

Moodswings

De hormonen schieten alle kanten op, dus ook al doe je iets misschien wel helemaal niet fout: soms doet het er niet toe. Neem even kort afstand, slik een keer je woorden in, of geef haar gelijk. Ga er in ieder geval niet constant vol tegen in en vraag al helemaal niet of het de hormonen zijn wanneer ze uit haar slof springt.

Food cravings

Moodswings zijn één ding, maar food cravings gaan ook zeker opspelen. Vergeet de bakken met chocoladeijs van precies dát merk of de pot met augurken als-je-blieft niet wanneer je boodschappen gaat doen. Less is more is een uitspraak die hier zeker níet opgaat. Voor je eigen bestwil. 😉

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact