Header-Slapende Baby Dons.jpg

Ideale apps voor tijdens je zwangerschap

Heden ten dage zijn er talloze apps voor alle denkbare behoeften: van restauranttips tot tv gids tot calorieënteller. Met betrekking tot gezondheid heeft de app markt steeds meer te bieden. Daarom vroegen wij ons af hoe het eigenlijk met zwangerschap apps zit. We gingen op zoek en hebben er een aantal geselecteerd. Scroll gauw verder!

Zwanger zijn is zeker een van de boeiendste en spannendste ervaringen. Niettemin kan het ook een tijd vol met vragen en twijfel zijn. Vooral bij jouw eerste zwangerschap is het gewoon dat er vele vragen opkomen die in je hoofd rondspoken. “Wat mag ik wel en niet eten?” “Welke naam gaat het worden?” etc. etc.

Hoewel een app nooit een expert zoals jouw verloskundige vervangt, kan het je toch iets meer rust geven plus kan het gewoon een bron van informatie en/of vermaak zijn.

  1. Zwangerschap+

 Hoe werkt het: Wil je voor elke week van je zwangerschap mooie, interactieve beelden zien? Sluit je aan bij meer dan 30 miljoen gebruikers die deze zwangerschapsapp al gebruiken om hun zwangerschap van week tot week te volgen. Zeer complete app met vrijwel enkel positieve reviews.

Verkrijgbaar voor Android en iOS, kosten: gratis.

  1. Philips uGrow

 Hoe werkt het: uGrow is een interessant platform, waarin je op een handige, overzichtelijke manier alle gegevens over je baby bij elkaar brengt. Op de werking van de app is wel het een en ander aan te merken. En houd in je achterhoofd dat je met het gebruik van uGrow veel gegevens deelt met fabrikant Philips. Desalniettemin zijn veel mensen enthousiast over de mogelijkheden.

 Verkrijgbaar voor Android en iOS, kosten: gratis. Meer info en downloadlinks vind je via de Consumentenbond.

  1. Zwangerhap

 Hoe werkt het: Wat kun je nou wel en beter niet eten tijdens de zwangerschap? Met de gratis app ZwangerHap kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat je allemaal nog wél kunt nemen.

Verkrijgbaar voor Android en iOS. Meer info en downloadlinks via het Voedingscentrum.

Bonus: Speciaal voor de zwangeren in onze praktijk gebruik maken van de app Hello Mom van Samsung. In deze app kunnen de zwangeren de opgeslagen echobeelden van ons echo-apparaat in Dokkum ontvangen. Indien op jou van toepassing is het handig om deze app alvast te downloaden, mocht je de beelden willen ontvangen (en daarbij is het natuurlijk belangrijk voldoende opslagruimte te hebben om de foto’s op te slaan). Hierna kunnen (mocht dit gewenst zijn) de beelden eenvoudig gedeeld worden met familie en vrienden.

Verkrijgbaar voor Android en iOS, kosten: gratis.

Inmiddels zijn de mogelijkheden in App-land vrijwel eindeloos. Belangrijk is dat je (een) app(s) gebruikt die jij zelf fijn vindt werken. Om je toch nog wat extra ondersteuning binnen dit oerwoud van zwangerschapsapps te bieden, heeft de Consumentenbond een onderzoek uitgevoerd en een handig overzicht gemaakt. Dit overzicht vind je hier.

We wensen je veel plezier met alle apps en zijn benieuwd hoe je ze vindt. Mocht je zelf nog aanraders hebben, laat het ons gerust weten! 🙂

 

 

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact