Header-Slapende Baby Dons.jpg

Kinderwensconsult: wat is het en hoe gaat dit in z’n werk?

Kinderwens

“Ik wil straks zwanger worden.. maar wanneer moet ik foliumzuur gaan slikken? En moet mijn man zijn pakjes Marlboro ook in de prullenbak gooien?” Tijdens een kinderwensconsult geven we antwoord op al jouw vragen en weetjes waar je misschien nog niet over nagedacht had.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Tijdens het kinderwensconsult stellen we jou en je partner vragen over bijvoorbeeld bijzonderheden in de familie, zoals aangeboren afwijkingen of leef- en voedingsgewoonten. Daarnaast kijken we naar jullie medische geschiedenis. We zien namelijk steeds vaker dat bepaalde afwijkingen bij kinderen in een vroeg stadium van de ontwikkeling zijn ontstaan. Het nut van een kinderwensconsult is dan ook om deze eventuele afwijkingen samen met jullie in kaart te brengen, om er zo rekening mee te kunnen houden of proberen bepaalde afwijkingen te voorkomen.

“Gezond oud worden, begint al in de baarmoeder”
Lange tijd werd gedacht dat de periode vlak vóór je zwangerschap geen invloed heeft op de baby. Maar het blijkt zelfs dat het belangrijk is dat niet alleen de vrouw, maar óók de partner al voor de zwangerschap gezond leeft. Jullie levensstijl is dus van invloed op de zwangerschap en de gezondheid van de baby. Het doel van een consult is dan ook om jullie beide zo gezond mogelijk aan de zwangerschap te laten beginnen. Fijn voor jullie, én fijn voor de kleine!

Wist je dat..
De organen van een baby al in de eerste maanden van de zwangerschap worden aangelegd? Als je ontdekt dat je zwanger bent is dit proces dus al in volle gang. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap zo gezond mogelijk te gaan leven.

Vier weken van te voren
Een tip die we je ook alvast geven is het slikken van foliumzuur zo’n vier weken vóór je zwangerschap. Foliumzuur is een vitamine die goed is voor de gezondheid van je baby en kan de kans verkleinen dat het kind bijvoorbeeld een open ruggetje krijgt. Omdat het zo’n vier weken duurt voordat je lichaam genoeg foliumzuur heeft opgebouwd, kun je dus het beste beginnen vóór je probeert zwanger te worden. Lees hier meer over onze leefstijladviezen.

Alvast voorbereiden?
Heb je een kinderwens? Dan kun je bij ons een afspraak maken voor een kinderwensconsult, waarbij we alle tijd nemen om jullie vragen te beantwoorden. Om je alvast voor te bereiden vul je de vragenlijst in op www.ZwangerWijzer.nl, deze neem je vervolgens mee naar de afspraak. Aan de hand van de antwoorden kunnen wij eventuele risico’s makkelijker voor je inschatten. ZwangerWijzer is voor vrouwen die zwanger willen worden, maar je kunt de vragen ook invullen als je al zwanger bent. Veel informatie is dan namelijk nog steeds belangrijk!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact