Header-Slapende Baby Dons.jpg

Vier perfecte apps voor tijdens je zwangerschap

verloskundigen_september

Vandaag de dag zijn er miljoenen apps voor alle denkbare behoeften: voor het openbaar vervoer, voor je online banking of voor je looptraining. Vooral met betrekking tot gezondheid heeft de app markt veel te bieden. We vroegen ons af hoe het eigenlijk met zwangerschap apps zit. Daarom gingen we op zoek en hebben de vier leukste apps voor je verzameld. Lees nog even waarvoor zwangerschap apps allemaal goed kunnen zijn en scroll daarna naar beneden voor onze fantastic four!

Zwanger zijn is zeker een van de boeiendste en spannendste ervaringen. Niettemin kan het ook een tijd vol met vragen en twijfel zijn. Vooral bij jouw eerste zwangerschap is het gewoon dat er vele vragen opkomen die in je hoofd rondspoken. “Mag ik Sushi eten?” “Welke mooie namen bestaan er eigenlijk en welke past het best?” “Is het normaal dat ik al weer naar het toilet moet?”

Hoewel een app nooit een expert vervangt, kan het je toch iets meer rust geven. Het kan ook gewoon een leuk tijdverdrijf zijn voor de dagen thuis. Een app kan je ook helpen jouw zwangerschap zorgvuldig te documenteren en deze informatie met jouw verloskundige en/of arts te delen. Geen reden dus om nog langer te wachten!

  1. APP BABYNAMEN NEDERLAND 

 Hoe werkt het: Deze leuke app werkt een beetje zoals Tinder. In plaats van dates beoordeel je ongeveer 30.000 Nederlandse namen doormiddel van een swipe. Een swipe naar rechts betekent ‘leuk’ en slaat jouw keuze automatisch op. Een swipe naar links verwijdert de naam.

<3: Door een koppeling met het account van je partner krijgen jullie een selectie van namen die jullie allebei leuk vinden.

Verkrijgbaar voor Android en iOS, kosten: 0,99 Euro

  1. THE BUMP/ PREGNANCY TRACKER 

 Hoe werkt het: Met rond 1 miljoen downloads per jaar is The Bump een van de top apps met betrekking tot zwangerschap. Deze app levert dagelijkse content wat precies aansluit bij jouw zwangerschaps stadium. Het maakt je mogelijk je zwangerschap gemakkelijk met foto’s te documenteren en het geeft antwoorden op veelgestelde vragen in realtime.

<3: Het “How big is baby” feature illustreert de actuele grootte van jouw baby door een leuke vergelijking met verschillende vruchten.

 Verkrijgbaar voor Android en iOS, kosten: gratis

  1. WEEËN TIMER

Hoe werkt het: Het is bijna zo ver? Met deze app bent je klaar voor de grote dag! Aan de hand van een start- en stopknop kan je de duur en frequentie van je weeën gemakkelijk bijhouden!

<3: Het is mogelijk de intensiteit van je weeën te documenteren en een grafische samenvatting ervan te krijgen. Deze is prima geschikt om met je verloskundige of arts te delen.

Verkrijgbaar voor Android en iOS, kosten: 0,99 Euro (Er bestaat ook een Engelse gratis versie namens “Full Term”)

  1. MUZIEK VOOR ZWANGERSCHAP

Hoe werk het: Deze app verzamelt met de hand geplukte klassieke muziekstukken welke stress voor moeder en kind kunnen verminderen. Als je van klassieke muziek houdt en meer rust wilt is deze app geschikt voor jou!

<3: Gratis

Verkrijgbaar voor Android, kosten: gratis

We wensen je veel plezier met deze apps en zijn benieuwd hoe je ze vindt!

 

 

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact