Header-Slapende Baby Dons.jpg

Voordelen van bevallen in coronatijd

Door COVID-19 is alles momenteel anders. Veel ligt stil of gaat op zijn minst langzamer dan we gewend zijn. We hebben te maken met nieuwe regels, zijn beperkt in onze sociale contacten, etc. etc. Afgezonderd zijn van collega’s, vrienden, geliefden, het is lang niet altijd een pretje. Ook worden veel activiteiten geannuleerd of uitgesteld, denk aan festivals, huwelijken, verjaardagen, enzovoorts. Niet alles kun je echter uitstellen en een bevalling zeker niet…

De vrouwen die de afgelopen maanden bevallen zijn of bezig zijn met de laatste loodjes, hadden zich dit ongetwijfeld anders voorgesteld en hebben vast onzekere momenten gekend. Er zijn namelijk heel veel redenen om deze periode als onprettig te ervaren. Maar… een positieve insteek is belangrijk en wij willen daar aan bijdragen. Daarom geven wij vandaag enkele voordelen van bevallen in de tijd van COVID-19.

Intiem

Pasgeborenen hebben vooral de behoefte om heel dicht bij mama te zijn. Volop wennen aan elkaar zonder invloeden van buitenaf, heerlijk.

Kraambezoek

Het feit dat je in deze tijd in ieder geval gevoelsmatig geen excuses hoeft te bedenken om kraambezoek nog even op afstand te houden is eigenlijk louter positief. Ook al is het bezoek altijd heel goed bedoeld, rust is belangrijk. Geniet van jullie tijd samen.

Geen bezoek

Daarnaast, überhaupt geldt: nog even geen bezoek zorgt ervoor dat er geen kans is op besmetting. Eigenlijk geldt dit niet alleen voor de coronatijd, maar in zijn algemeen. Dit virus draagt wel bij aan het besef dat ons immuunsysteem lang niet altijd zo sterk is dan wij doen vermoeden. Gelukkig worden pasgeborenen beschermd door de antistoffen van mama, maar iets meer voorzorg en bewustwording is geen slechte ontwikkeling.

Hechter gezin

Nu iedereen meer thuis is, betekent dit dat je lekker kunt ‘bonden’ met jullie gezin. Dit geldt niet alleen voor de ouders, maar ook voor eventuele andere kinderen. Meer thuis betekent meer tijd met elkaar doorbrengen. Er zijn immers veel minder afleidingen buiten de deur.

Overall

Het feit dat je deels in een bubbel leeft, zorgt ervoor dat alles ‘hechter’ wordt. Dat is het grootste pluspunt van deze periode. Maar, je hoeft echt niet altijd positief te zijn. Het zijn immers bizarre tijden met veel onzekerheid. Probeer dit te accepteren en te relativeren, maar dat betekent heus niet dat je niet emotioneel mag zijn. Ook dát is namelijk een belangrijk onderdeel.

Weten jullie nog andere positieve punten omtrent bevallen in coronatijd ?

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact