Header-Slapende Baby Dons.jpg

Waarom een verloskundige?

Een spannende gebeurtenis, je eerste bezoek aan een verloskundige… Wanneer is het daar eigenlijk tijd voor? En wat gebeurt er tijdens zo’n bezoek? De verloskundige is er voor opgeleid om jouw wondertje in de gaten te houden. Wat mag je van zo iemand verwachten?

Een eerste bezoek..
Wanneer je zwanger raakt volgt er ongeveer in de achtste week een kennismaking bij de verloskundige. Hierbij ontvang je veel informatie over de bijzondere periode die je staat te wachten. Daarnaast is dat hét moment dat je voor het eerst het hartje zult zien kloppen, voor veel vrouwen het besef dat er écht iets in je buik groeit.

Daarna volgt er na elf of twaalf weken een ‘termijnecho’. Hierbij kan precies gezegd worden hoe lang je al zwanger bent én dus ook wanneer de grote dag min of meer zal zijn. Naarmate je zwangerschap vordert, breng je steeds vaker een bezoek aan de verloskundige, waardoor er een steeds hechtere band met de verloskundige ontstaat. Vanaf de 36e week breng je, in de meeste gevallen, wekelijks een bezoek aan de verloskundige praktijk; belangrijk is dan ook dat je je hier op je gemak voelt.

Niet alleen medisch
Naast medische zorg is een verloskundige er om jou te helpen op het gebied van levensstijl, voeding en voorbereidingbij allerlei zaken. Ook voor, tijdens en na de bevalling is de verloskundige er om jou én jouw kleintje bij te staan. Angst voor de bevalling? Dat is een heel normaal gevoel! Als het je eerste kindje is heb je geen idee wat je te wachten staat.. Als je al eens bevallen bent, kan het feit dat je weet wat je te wachten staat, je ook een angstig gevoel geven.

De verloskundige laat je naar hét moment toe groeien en helpt jou alles zo positief mogelijk te ervaren.  Ze staat in principe dag en nacht voor je klaar; dus twijfel niet en neem contact met ons op wanneer je daar behoefte aan hebt!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact