Header-Slapende Baby Dons.jpg

Zwanger! En nu? Wat kan ik verwachten?

Je bent zzwangerwanger..
Een eerste zwangerschap of een tweede of misschien een derde? Één ding is zeker: er staan je negen bijzondere maanden te wachten. Niet alleen je zwangerschap is een bijzondere tijd, vanaf nu zal jouw leven een andere invulling krijgen. Maar wat kun je precies verwachten tijdens je zwangerschap?

Een belangrijk begrip tijdens je zwangerschap is stemmingswisselingen. Iedere vrouw ervaart de zwangerschap anders; voor de ene vrouw is het een emotionele achtbaan en voor de andere speelt er weinig emotie.  Blij, geïrriteerd, gefrustreerd, moe of angstig? Je kunt het allemaal verwachten, maar wees je er te allen tijde van bewust dat je deze gevoelens toelaat en over je heen laat komen.

Een (nieuw) gezin vormen
Zodra je zwanger bent is je moederinstinct geboren. Er groeit iets bijzonders in je buik en dat wil je hoe dan ook beschermen. Het wonder in je buik zorgt er daarnaast voor dat jij en je partner voor altijd aan elkaar verbonden worden. Jullie gaan een nieuw gezin vormen. De zwangerschap is dan ook vaak een moment waarin veel vrouwen eens kritisch naar de relatie kijken.

Je partner heeft daarentegen geen last van hormonale schommelingen en stemmingswisselingen. Hij staat tijdens de zwangerschap aan de zijlijn, voor hem begint het pas écht wanneer de baby wordt geboren. Zorg er dan ook voor dat je elkaar vertelt hoe je je voelt en dat er begrip is voor elkaar.

Voorbereiden
Zodra je zwanger bent, breekt er een periode van voorbereiding maar vooral ook een periode van veel vragen aan. Hoe pak je alles aan? Zijn bepaalde gevoelens normaal of juist niet? En misschien, ook niet onbelangrijk, hoe zal dé grote dag verlopen?

Bespreek deze gevoelens en vragen met mensen om je heen én met ons. Verloskundigen helpen je graag deze bijzondere negen maanden op een prettige manier te ervaren. Vertrouw er daarnaast op, of het nu je eerste kindje is of niet, dat jouw moederinstinct prima weet hoe je het aanpakt!

Terug

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact