Onderstaande folders geven je nuttige informatie en tips ter voorbereiding op de bevalling:
Belangrijke informatie over de controles bij de verloskundige en/of gynaecoloog, het bloedonderzoek, prenatale screening, voeding, medicijngebruik en ook zwangerschapskwaaltjes.
Werk kan schadelijk zijn voor de zwangerschap of de gezondheid van het ongeboren kind. Als er op het werk risico’s zijn, dan is extra bescherming zinvol. In deze folder staat beschreven welke maatregelen men kan treffen.
Denk na over de risico’s op het werk – Nederlands
De folder ‘Jouw bevalling, hoe bereid je je voor’ bevat algemene informatie voor de zwangere en haar partner over de voorbereiding op de bevalling. Ook vindt men hier informatie over de bevalling zelf en wat de verloskundige voor de cliënt kan doen.
Jouw bevalling: hoe bereid je je voor? – Nederlands
Your birth: How to prepare for birth? – English
Your birth: How to prepare for birth? – Arabic
Other languages: Click here
De folder ‘Jouw bevalling, hoe ga je om met pijn?’ bevat informatie voor de zwangere en haar partner over pijn tijdens de bevalling. Er zijn allerlei manieren om de pijn te verzachten. Met en zonder medicijnen. Thuis en in het ziekenhuis.
Jouw bevalling, hoe ga je om met pijn? – Nederlands
The birth of your baby: How do you deal with pain? – English
The birth of your baby: How do you deal with pain? – Arabic
Other languages: Click here
De folder ‘Jouw bevalling: welke houding past bij jou?’ laat met plaatjes zien in welke verschillende houdingen de zwangere kan bevallen. In andere houdingen dan de rugligging, heeft de cliënt bijvoorbeeld minder pijn en duurt de bevalling vaak korter. Men kan bijvoorbeeld staand een wee opvangen, terwijl je wiegt met je heupen of leunt op een tafel of stoel.
Jouw bevalling, welke houding past bij jou? – Nederlands
Bij een stuitligging ligt niet het hoofd van de baby naar beneden, maar de billen of de voeten. In de achtste maand van de zwangerschap is dit het geval bij 3 tot 4 procent van de zwangere vrouwen. Een uitwendige versie is het draaien van het kind van stuitligging naar hoofdligging, aan de buitenkant van de buik.
Stuitligging: draaien voor uitwendige versie – Nederlands
Breech presentation and external version – English
Breech presentation and external version – Arabic
Other languages: Click here
Het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP) wordt gebruikt door verloskundigen, huisartsen, intakers, kraamzorgaanbieders en zorgverzekeraars. Met het protocol is een scheiding ontstaan tussen partusassistentie en kraamzorg. Op medische gronden kan de verloskundige tot herindicatie van het aantal kraamzorguren besluiten.
Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg – Nederlands
Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg – English
Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg – Arabic
Other languages: Click here
Op de Patiëntveiligheidskaart kan de cliënte zien bij welke signalen ze contact op moet nemen met de verloskundige.
Signalen kaart: contact opnemen met je verloskundige – Nederlands
"Goede begeleiding tijdens controles, alles werd duidelijk en rustig uitgelegd, zeker een aanrader! Erg fijn dat Marjanna zelfs nog bleef terwijl mijn indicatie tijdens de bevalling medisch werd"
"Goede begeleiding gehad van Marrit bij de thuisbevalling. Nazorg telefonisch was prima. Bedankt allemaal"
Alle lieve verloskundigen van deze praktijk hebben mij fantastisch bij gestaan tijdens de zwangerschap, bevalling en nacontroles. Naast de verplichte controles die secuur werden uitgevoerd, werd er daarnaast altijd tijd vrij gemaakt voor mijn persoonlijke verhaal. Bedankt daarvoor!"
Froulju, tige tank foar alle goede soargen rûn de swangerskap. Yn’t bysûnder in bedankje foar Janke, foar de goede begelieding rûn de befalling. Leave groeten fan Martinus & Trienke
Omdat Hannah een maand te vroeg is geboren, was de bevalling in het ziekenhuis met een verloskundige van daar. Gelukkig mochten we na 2 dagen al naar huis. Verloskundigenpraktijk Dokkum bedankt voor alle goede zorgen en Marrit en Sieuwke voor de leuke Centering avonden!
Ik wil jullie als verloskundigen erg bedanken voor alle advies en controles. Ook wil ik jullie bedanken dat jullie me serieus namen en bij de stijgende bloeddruk doorverwezen naar de gynaecoloog.
Op 8 september is onze zoon Jilmer geboren. Janke bedankt voor het bijstaan en de goede zorgen tijdens de bevalling en de andere dames bedankt voor de fijne tijd tijdens de zwangerschap.
Hoofdvestiging
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
Nevenlocatie Zwaagwesteinde
De Vesteynde
Sportloane 10
9271 VN De Westereen
T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl