Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Bericht over het coronavirus-maart 2020

Lieve mensen, het zijn spannende tijden voor ons allemaal.

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor ons dagelijks leven.

Wij willen jullie informeren over belangrijke maatregelen die genomen moeten worden.

Het goede nieuws: Zwangere vrouwen vallen niet onder een risicogroep. Mocht je corona (COVID-19) krijgen tijdens de zwangerschap, dan hoeft je baby dit niet te krijgen.

  • Thuis bevallen is de veiligste optie voor jou en je baby: kies hier dus voor als dat kan
  • Wil je toch graag in het ziekenhuis bevallen? Dan komen we bij je thuis en besluiten we samen wanneer je naar het ziekenhuis gaat.
  • Een poliklinische bevalling in het ziekenhuis wordt vanaf 21 maart om 8.00 uur begeleid door medewerkers van het ziekenhuis en niet meer door de eigen verloskundige. Dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Geef het aan als je koorts hebt (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of moeilijk ademt. Bij de bevalling mag maximaal 1 persoon aanwezig zijn om je te ondersteunen.
  • Kom alleen op je afspraak, ook als je een echo hebt. Je partner kan eventueel meekijken via videobellen als je dat wilt.

Meer weten? Kijk op deze link:  Informatie coronavirus en bevallen

Thuis

We adviseren je om als het mogelijk is thuis te bevallen. Als je thuis bevalt is de enige verandering dat we je vragen om maximaal 1 iemand te kiezen om je te ondersteunen. Geef het bij ons aan als je koorts hebt: meer dan 38 graden, en/of wanneer je hoest of moeilijk ademt. Mocht jij of degene die jou ondersteunt klachten hebben, dan dragen we een mondkapje en vragen we jou of je partner/ondersteuner ook een mondkapje te dragen. Als er tijdens de bevalling een noodzaak ontstaat om toch naar het ziekenhuis te gaan dan gaan we niet mee het ziekenhuis in. Je wordt in het ziekenhuis ontvangen door de verloskundige en verpleegkundige die daar werkzaam zijn en zij zullen je verdere zorg begeleiden.

Poliklinisch op eigen wens in het ziekenhuis

Als je op eigen wens in het ziekenhuis wilt bevallen bel je eerst naar je eigen verloskundige. Zij zal met je besluiten wanneer het een goed moment is om naar een ziekenhuis te gaan. Ook dan gaan we niet met je mee naar binnen, maar word je ontvangen door de verloskundigen en verpleegkundigen uit het ziekenhuis die je bevalling verder begeleiden. Als je bevallen bent mag je zodra alles goed gaat met jou en de baby na een aantal uren weer naar huis.

Medisch bevallen

Als je een medische reden hebt om in het ziekenhuis te bevallen bel je met de verloskamer om te overleggen wanneer je naar het ziekenhuis gaat. Bij aankomst in het ziekenhuis wordt je ontvangen door de verloskundige en de verpleegkundige. Zij zullen je verder begeleiden.

Belangrijk:
  • Geef het aan als je koorts hebt > 38 ° en je hoest of moeilijk ademt. Dit geldt ook voor degene die bij je is tijdens de bevalling. Dan kunnen we zorgen voor beschermende maatregelen
  • Was je handen regelmatig
  • We houden het aantal momenten dat we elkaar zien beperkt en zo kort mogelijk

Weet dat we jullie zo goed mogelijk en met al onze zorg en aandacht zullen en willen begeleiden. Daarbij proberen wij samen de zorg zo te organiseren dat het voor jullie en voor ons veilig is. Wij doen ons uiterste best. Wij willen graag voorkomen dat jullie of wij ziek worden. En daarom geldt ook voor jullie: Pas goed op jezelf, en let een beetje op elkaar.

Jullie team: Marjanna, Janke, Annelies, Marrit, Tianda, Tessa en Sieuwke.