Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Gezond zwanger worden!

Nieuwe site over gezond zwanger worden; met tips en informatie

17-04-2012

Gezond zwanger worden begint al vóór de zwangerschap

Denk je er over na om kinderen te krijgen? Dan kun je vóórdat je zwanger wordt al veel doen om ervoor te zorgen dat je kind straks een zo gezond mogelijke start krijgt. ’Dat is de boodschap van de website strakszwangerworden.nl, die sinds 17 april online is. Achter de site zitten ruim 20 samenwerkende organisaties, waaronder de beroepsorganisaties van verloskundigen, gynaecologen, apothekers, erfelijkheidsdeskundigen en huisartsen. Gezonder zwanger worden door betere voorlichting kan helpen de babysterfte in Nederland verder te verminderen.

Waarom is foliumzuur slikken zo belangrijk?
Op strakszwangerworden.nl staat veel informatie over gezond zwanger worden. Heb je een kinderwens? Dan vind je hier antwoord op vragen als ‘Waarom is foliumzuur slikken zo belangrijk’ en ‘Is blowen ook gevaarlijk als ik zwanger wil worden?’. Op de site staan verder filmpjes waarin de belangrijkste adviezen in meerdere talen worden gegeven. Ook bevat strakszwangerworden.nl een een voorlichtingsfilmpje. Op de site kun je een korte kennisquiz doen om erachter te komen wat je al weet over een gezonde voorbereiding op een zwangerschap.

Vergroot de kans op een gezonde baby
Vergeleken met andere landen in Europa sterven er in Nederland relatief veel baby’s rond de geboorte. Het percentage sterftegevallen neemt weliswaar al geleidelijk af, maar dat gaat niet snel genoeg. Deskundigen gaven de minister adviezen hoe dit percentage sneller kan dalen dan het nu doet. Een ervan was om de voorlichting over ‘gezond zwanger worden’ te versterken. De reden hiervoor is dat de organen van een baby al in de eerste maanden van de zwangerschap worden aangelegd. Als je ontdekt dat je zwanger bent is dit proces al in volle gang. Daarom is het belangrijk om al vóór de zwangerschap zo gezond mogelijk te gaan leven. Hierdoor kan de kans op een gezond kind groter worden.

Krachten gebundeld
Doel van strakszwangerworden.nl is om Nederlanders bewust te maken van het belang van zo gezond mogelijk zwanger worden. Op deze website hebben ruim 20 organisaties hun krachten gebundeld, waaronder de beroepsorganisaties van huisartsen, gynaecologen, verloskundigen, apothekers en erfelijkheidsdeskundigen. Zij doen dit op verzoek van en met financiering van het ministerie van VWS.

External links: