Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Overnachten op de kraamafdeling MCL

Overnachten op de kraamafdeling

Informatie voor partners van kraamvrouwen

Het is zover, de bevalling is begonnen. Of uw baby is al geboren. Na de bevalling blijven uw partner en uw baby misschien nog één of meerdere nachten in het ziekenhuis.

De kraamafdeling wil partners de mogelijkheid bieden om na de bevalling bij moeder en kind te blijven slapen. Dit is een extra service die we alleen kunnen bieden als er voldoende bedden beschikbaar zijn

Wij wensen u een aangenaam verblijf.

Met vriendelijke groeten,

 

Medewerkers van afd. Gynaecologie/Verloskunde

Medisch Centrum Leeuwarden

Kraamvrouwen gaan altijd voor

De verpleegkundige overlegt met u hoe lang u bij uw partner kunt blijven. Dit hangt af van het aantal bedden dat beschikbaar is. Houdt u er rekening mee dat de situatie op de afdeling per uur kan veranderen. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Het kan zijn dat tijdens uw verblijf veel zwangeren of kraamvrouwen opgenomen worden. Deze vrouwen hebben te allen tijde een bed nodig. De kans is aanwezig dat u alsnog (ook ’s nachts) naar huis moet. Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt.

U kunt natuurlijk altijd tijdens de gewone bezoektijden bij uw partner en baby aanwezig zijn.

Afspraken

Wij willen zo gastvrij mogelijk zijn, maar de kraamafdeling heeft geen hotelfunctie. De zorg voor onze kraamvrouwen en andere patiënten is onze belangrijkste taak. Daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken en regels af te spreken als u bij ons komt overnachten:

 • We vragen u om niet rond te lopen op de afdeling. Dit voor de rust en privacy van de andere patiënten. U blijft dus zoveel mogelijk op de kamer van uw partner.
 • U kunt daarnaast natuurlijk naar de centrale hal of het grand café/restaurant gaan.
 • De verpleging moet altijd de kamer binnen kunnen komen voor de zorg en/of om controles te verrichten bij uw partner of de baby. Wilt u daar rekening mee houden en wilt u ervoor zorgen dat u voldoende gekleed bent?
 • We verwachten dat u meehelpt in de verzorging van uw baby. Ook ’s nachts. Dit betekent dat u bijvoorbeeld helpt met (nacht)voedingen en het wassen en verschonen van de baby.
 • Heeft u of uw partner vragen? Dan kunt u gebruik maken van de bel die bij het bed hangt. De verpleegkundige die op uw kamer werkt komt dan bij u langs.
 • Verblijft u op een eenpersoonskamer? Wilt u dan het bed elke dag vóór 8.30 uur op de gang zetten? Zo is er overdag voldoende ruimte op de kamer voor de dagelijkse zorg en bezoek.
 •  U mag geen eten of drinken uit de afdelingskeuken halen, dit is alleen bedoeld voor kraamvrouwen.

  Wat bieden wij u

  • U kunt gebruik maken van een bed van het ziekenhuis.
  • U kunt gebruik maken van de douche op de kamer van uw partner; er zijn handdoeken en washandjes voor u aanwezig.
  • Tijdens de koffierondes op de afdeling krijgt u koffie en thee aangeboden. Buiten deze rondes kunt u koffie of thee ophalen uit de wachtruimte aan het begin van de afdeling.
  • U krijgt ’s ochtends een ontbijt op de afdeling.
  • U zorgt zelf voor uw lunch en avondmaaltijd. U kunt hiervoor bijvoorbeeld naar het grand café/restaurant. Wij bieden u hiervoor kortingsbonnen aan. Deze kunt u krijgen bij de voedingsassistente van de afdeling.

  Restaurant / Grand café

  Het restaurant heeft een ruime, steeds wisselende keuze aan gebak, vers afgebakken belegde broodjes, luxe plateservice en snacks.

  Het grand café/restaurant, nabij de centrale hal, is geopend van 8.30 tot 20.30 uur.

  In het restaurant kunt u contant of met een chipkaart betalen.

  Na gebruik dient u het servies terug te brengen naar het restaurant en in de daarvoor bestemde karren te plaatsen.