Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Praktijknieuws December 2019

Lieve mensen!

Het is de hoogste tijd voor een update over het reilen en zeilen van onze praktijk.

Geboorte

Allereerst kunnen we jullie het heugelijke nieuws meedelen dat onze lieve collega Marrit bevallen is van haar tweede dochtertje op 20 November! De bevalling is voorspoedig verlopen onder de kundige leiding van Marjanna en kraamzorg Aleida. Rixte Marije werd thuis geboren. Wij willen natuurlijk ook vanaf deze plaats Marrit, Sake en Anne Berber van harte geluk wensen!

In blijde verwachting

Dan is er nog meer goed nieuws uit de praktijk. Annelies is namelijk ook in blijde verwachting. Annelies en Tony hopen in Maart hun tweede kindje te mogen verwelkomen. Natuurlijk wensen we haar ook een voorspoedige zwangerschap en bevalling. We zien er met zijn allen erg naar uit.

Met plezier aan het werk

Waarschijnlijk hebben jullie het allang gemerkt, maar Marjanna is intussen al weer een tijdje met plezier aan het werk. In het voorjaar en de zomer heeft zij een tijdje rustig aan moeten doen. Gelukkig gaat het nu allemaal weer beter. Bevallingen doen geeft haar nog altijd veel voldoening. Tenslotte zijn we daar verloskundige voor geworden!

Waarneming

Tianda is in het vroege voorjaar al als waarneemster in onze praktijk begonnen, dus de meesten kennen haar al. Tianda blijft ook nog voor het verlof van Marrit en Annelies bij ons aan het werk. Zij blijft dus in ieder geval nog tot september bij ons in de praktijk werken. Wil je wat meer over haar lezen, kijk dan hier.

Al dat blije babynieuws zorgt er voor dat we aan één waarneemster niet genoeg hebben. Daarom komt vanaf februari 2020 ook Tessa van Olst ons team versterken.  Tessa woont in Leeuwarden, en neemt ook waar in Gorredijk bij Bloesem verloskundigen. Wij zullen haar in een volgend praktijknieuws verder aan jullie voorstellen.

22-wekenprik

 

Mogelijk hebben jullie al gehoord en gelezen over de 22-weken prik voor zwangeren. Vanaf 16 december is deze vaccinatie opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma en wordt deze vergoed in de basisverzekering. Alle informatie over de vaccinatie kun je lezen op de site: 22-wekenprik. In Friesland wordt de vaccinatie (voorlopig) verstrekt door de GGD in Leeuwarden. Ook als je in Dokkum woont kun je daar terecht. Je kunt een afspraak maken via telefoonnummer: 088-229944.