Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Praktijknieuws Februari 2018

Lieve mensen,

Wij kijken terug op een prachlay-out Astridtige eerste maand van 2018: er werden 32 nieuwe baby’s begroet, waarvan 15 meisjes en 17 jongens! Van deze 32 nieuwe wereldburgers werden er 12 thuis geboren. Een mooi resultaat.

Nog meer bevallingsnieuws: velen kennen vast nog onze oud-collega in de praktijk: Astrid. Zij is op 21 januari bevallen van haar 2e zoon Bram! En Marjanna mocht de bevalling begeleiden, een hele eer! Vanaf deze plaats feliciteren we Astrid en haar man Joost en hun oudste zoon Tobias met de geboorte van hun zoon en broertje. En we zijn trots op Marjanna, dat zij deze bevalling thuis mocht begeleiden.

Dachten we een paar week geleden nog dat Marrit in Maart wel weer zou kunnen werken, dit blijkt helaas niet zo te zijn.

Marrit-voetDe breuk was toch ernstiger dan aanvankelijk gedacht, en ze moest hieraan geopereerd worden. Inmiddels is de operatie achter de rug en is Marrit herstellende. Zij mag haar voet echter nog niet belasten. De geplaatste schroeven mogen in April verwijderd worden, wat betekent dat Marrit in ieder geval tot mei ‘uit de running’ is.  We wensen haar van harte een spoedig herstel.

Agenda en links:

Op 12 februari is er weer een informatieavond over borstvoeding in Dokkum, georganiseerd in samenwerking met Nij Smellinghe. Kijk hier voor informatie. Je kunt je aanmelden via de mail: voorlichtingborstvoeding@nijsmellinghe.nl 

27 februari is er weer een voorlichtingsavond over de bevalling in Nij Smellinghe in Drachten. Kijk hier voor informatie. Je kunt je aanmelden via dit mailadres.

Zaterdag 3 maart is er de Berte- en Bernebeurs in de Bibliotheek in Dokkum. Informatie hierover vindt je op de Facebookpagina: klik hier.

Op 12 maart start er weer een groep Centering Pregnancy. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor diegenen die op 12 maart tussen 11 en 18 weken zwanger zijn. Aanmelden kan via de praktijkassistente. Zij is telefonisch te bereiken van dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur en donderdagmiddag tot 15.00 uur.

13 maart is er weer een zwangerenvoorlichting in het MCL. Kijk hier voor informatie en aanmelding.

Zoek je nog een leuk cultureel uitje, dan kun je nog overwegen naar de tentoonstelling Birthday te gaan in het Karmelklooster in Drachten. Deze tentoonstelling duurt nog tot 1 april. Klik hier voor meer informatie.