Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Praktijknieuws Januari 2018

Beste allemaal,

Vol goede moed zijn we aan een nieuw jaar begonnen. Het begon al goed met meteen in de eerste week van het nieuwe jaar al 12 inschrijvingen: dat belooft wat!

Voor degenen die binnenkort uitgerekend zijn houden we weer onze tweemaandelijkse informatie avond over de bevalling op donderdag 18 januari! Je kunt je opgeven bij onze assistente Sieuwke, zij is aanwezig van dinsdag t/m vrijdagmorgen van 8.30-13.00 uur en donderdag’s middags tot 15.00 uur. Tel: 0519296899. Wist je dat je ook heel gemakkelijk op je mobiele telefoon via de website kunt bellen via de knop: bel ons?

In het afgelopen jaar hebben we maar liefst 10 groepen Centering Pregnancy gedraaid. Met als resultaat prachtige vriendschappen die in de groepen ontstaan! Ook bij een medische indicatie, als je voor de controles naar de gynaecoloog moet kun je meedoen aan Centering Pregnancy. Zo hadden we in de laatste groep twee tweelingmoeders. Ook wij als verloskundigen vinden het mooi om zo toch bij de zwangerschap betrokken te zijn. Je hebt dan toch de basisinformatie over de zwangerschap, gezondheid, klachten, de baby-uitzet en praktische zaken om te weten. Ook kom je in contact met andere zwangeren die even ver zwanger zijn. We starten weer een nieuwe groep op 23 januari onder leiding van Marjanna en Sieuwke. Voor degenen die nu nog maar pas zwanger zijn: de volgende groep start op 12 maart onder leiding van Janke en Sieuwke. Opgave tijdens het spreekuur als je een afspraak hebt, of telefonisch bij Sieuwke. Vanwege de vele inschrijvingen verwachten we dat deze groep snel vol zit, dus geef je meteen op als je graag wilt meedoen!

Helaas is voor Marrit het nieuwe jaar wat minder voorspoedig begonnen. Op 30 december kwam zijn in huis lelijk ten val, en heeft ze haar voet gebroken. Na twee weken rust blijkt het herstel toch tegen te vallen, zodat er een operatie nodig is! Dit betekent dat Marrit in ieder geval nog 6 weken niet aan het werk kan.

Afbeeldingsresultaat voor broken foot cartoon

Na het vertrek van Astrid vorig jaar, omdat zij een nieuwe baan kreeg in Leeuwarden, is ons team versterkt door Annelies. Jullie kenden haar al van vakantiewaarnemingen. Annelies is na haar zwangerschapsverlof als volwaardig medewerkster teruggekomen. Inmiddels maken wij ook al dankbaar gebruik van de diensten van Annemarijn. Sinds vorige zomer werkt zij als vakantiewaarneemster bij ons in de praktijk, en zij heeft gewerkt in verband met het zwangerschapsverlof van Annelies. Zij heeft al verscheidene baby’s in Dokkum en omstreken ter wereld gehaald. Wij zijn ook blij dat Annemarijn ons team komt versterken in verband met Marrit haar afwezigheid. Voor jullie betekent dat, dat het team van verloskundigen met wie jullie al kennis hebben gemaakt stabiel is, en er geen nieuwe gezichten bijkomen. (Behalve dan af en toe een stagiaire, als jullie het goedvinden).

Ben je zwanger van een meerling? Er verandert iets met het zwangerschaps- en bevallingsverlof! Lees alles hierover op de site van het UWV:

Binnenkort verschijnen er nieuwe blogs en foto’s op onze website: houd dus de website in de gaten. Ook publiceren wij regelmatig nieuws op onze facebookpagina.