Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Praktijknieuws Maart 2018

Beste Lezers

Hier is weer een update van het laatste nieuws uit de praktijk. Allereerst weer een verslagje van het aantal bevallingen in de afgelopen maanden: in februari werden 28 baby’s geboren, evenveel als de dagen van de maand. Hierbij was er 1 tweeling. Op 1, 6 en 21 maart werden maar liefst 3 baby’s per dag geboren. Er werden 13 jongens en 15 meisjes geboren, waarvan er 6 thuis geboren werden. Niet heel veel, maar toch een mooi aantal. Na analyse van alle gegevens blijkt dat er slechts 1 van de zwangere vrouwen tijdens de bevalling werd verwezen. De reden: de weeën kwamen niet op gang nadat de vliezen waren gebroken. Helaas is 1 van de baby’tjes die in februari geboren zijn, overleden omdat het kleine jongetje al bij 21 weken geboren werd.

Marrit is intussen aan de beterende hand, maar kan helaas nog niet werken. Dit valt haar wel zwaar, want ze wil ontzettend graag weer aan de slag. Voorlopig moet zij het echter nog steeds rustig aan doen, en ook is er nog een operatie nodig om de schroeven in de voet er weer uit te halen. Deze operatie staat gepland voor 12 april. Ook na deze operatie moet ze eerst nog rustig aan en zal de revalidatie nog tijd kosten.

Inmiddels werd alweer de 9e groep van Centering Pregnancy afgesloten. Momenteel draaien er nog 4 groepen. Groep 13 is in Maart gestart met 12 deelnemers, en zat hiermee vol. Helaas kan er in verband met de logistiek rondom de vakanties in juli en augustus voorlopig geen nieuwe groep starten. Dit betekent dat een aantal zwangeren die in oktober zijn uitgerekend helaas niet kunnen deelnemen. Ben je uitgerekend tussen 20 november en 25 december, dan kun je je bij Sieuwke aanmelden voor de volgende groep die in juni start.