Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Praktijknieuws Maart 2020

Corona

Zoals jullie vast niet ontgaan is worden er veel maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Wij zijn ook genoodzaakt om maatregelen te nemen om te voorkomen dat jullie ziek worden. Maar vooral ook, dat wij zelf als zorgverleners niet besmet raken en werkzaam kunnen blijven. Wij volgen hierin de adviezen van de beroepsverenigingen en de overheid. Dit betekent het volgende:

De zwangerschap:

  • Indien mogelijk wordt het interval tussen de controles groter gemaakt, dit betekent dat er meer tijd tussen de controles gaat zitten
  • Om fysiek contact te beperken worden er tijdens het bezoek aan de praktijk alleen de controles verricht: bloeddruk, harttonen luisteren, en indien nodig een echo.
  • Tijdens een telefonisch consult wordt belangrijke informatie gedeeld en kunnen vragen beantwoord worden. Neem niet zelf contact op, wij bellen u één of twee dagen voordat u een afspraak hebt op het spreekuur.
  • Kom alleen naar de praktijk. Neem geen kinderen mee. Ook partners mogen helaas niet mee.
  • Kom NIET naar de praktijk als jij of iemand in je gezin koorts heeft (>38C), verkouden is of moet hoesten: neem dan telefonisch contact met ons op
  • Groepsvoorlichting over de bevalling of borstvoeding en Centering Pregnancy gaan niet door.

De bevalling:
Er is op dit moment keuzevrijheid over de plaats van bevallen: thuis of poliklinisch. In de ziekenhuizen, zowel MCL als Nijsmellinghe mag je maximaal één persoon meenemen. Kraambezoek is niet toegestaan.
Is de bevalling begonnen en heb je koorts (>38C), ben je verkouden of moet je hoesten? Meldt dit dan aan de telefoon aan de verloskundige.

De kraamperiode:
Om fysiek contact te beperken zullen de kraambedbezoeken zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden. Indien nodig zal er een huisbezoek gedaan worden. Dit gebeurt na telefonisch overleg. Tijdens het huisbezoek dient er geen ander bezoek aanwezig te zijn. Het is in het algemeen verstandig om kraambezoek te beperken.

Bovengenoemde maatregelen zijn geldig tot nader order. Indien de maatregelen worden aangescherpt, of versoepeld zullen wij hierover zo spoedig mogelijk berichten.

Tot slot: wij vinden deze maatregelen zelf ook ontzettend vervelend. Maar zoals jullie weten nemen wij ons vak serieus en hebben wij goede zorg hoog in het vaandel staan. Jullie en onze gezondheid is echter zó belangrijk dat wij genoodzaakt zijn tot deze, hopelijk tijdelijke, maatregelen. Schroom echter niet om ons te bellen bij vragen, wij zijn er voor jullie.

Verlof en waarneming

Annelies is in afwachting van de geboorte van haar tweede kindje. Haar verlof is per 1 februari ingegaan. In verband met haar verlof komt Tessa de komende tijd bij ons werken. Tessa blijft tot en met september. Tessa neemt ook nog waar voor de vakanties, zodat we niet nog een andere waarneemster nodig hebben. Tianda blijft ook nog tot en met september. Zij neemt waar voor het verlof van Marrit en ook voor de vakanties die volgen op het verlof.

Tessa ziet er naar uit om jullie te ontmoeten op het spreekuur of bij de bevalling, kortom ze leert jullie graag kennen!

 

 

 

Kinkhoestvaccinatie

Vanaf 18 mei kunnen zwangeren terecht bij het consultatiebureau in hun woonplaats voor de 22-wekenprik. Tijdens het consult krijg je uitleg over het Rijksvaccinatieprogramma, de jeugdgezondheidszorg, én kun je worden gevaccineerd. tot 18 mei kunnen je nog terecht bij de GGD in Leeuwarden en Drachten.

Vanaf 2 maart 2020 kunnen zwangeren zich aanmelden via een nieuw telefoonnummer: 0882299455

Meer informatie is te vinden op de site van de ggd: www.ggdfryslân.nl/22wekenprik