Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Praktijknieuws Mei 2018

Beste allemaal,

Allereerst weer een overzicht van de bevallingen in April: er werden 18 jongens en 16 meisjes geboren! Van deze baby’s werden er 13 thuis geboren en 6  poliklinisch in het ziekenhuis onder onze leiding. 15 bevallingen vonden op medische indicatie in het ziekenhuis plaats: 4 werden tijdens de bevalling verwezen, waarbij de indicatie was dat er een risico was voor de baby vanwege te lang gebroken vliezen en omdat de baby in het vruchtwater had gepoept. Bij de medische indicaties van deze maand was het opvallend dat we veel vrouwen moesten verwijzen vanwege een te hoge bloeddruk. Gelukkig is alles goed afgelopen en kreeg iedereen een gezonde baby. Op 4, 5, en 10 april werden 3 baby’s per dag geboren. De naam Jacob werd 2x gegeven.

Eva

Ineva verband met het langdurige ziekteverlof van Marrit komt Eva een paar dagen voor ons waarnemen. Dit zal zijn in de meivakantie. Eva is in oktober 2017 afgestudeerd, en heeft als verloskundige gewerkt in Franeker. Zij woont met haar partner en dochtertje van 16 maanden in Leeuwarden. Wij hadden graag gehad dat Eva ook voor de zomervakantie kon waarnemen, maar dan heeft zij zelf verlof omdat ze hun tweede kindje in juli verwachten!

Marrit

Helaas heeft Marrit in mei nog weer een operatie moeten ondergaan aan haar voet, en is zij hiervan inmiddels herstellende. Vervelend voor Marrit dat het allemaal zo lang gaat duren. Wij hopen dat het herstel nu echt in gaat zetten en zij binnenkort weer op de praktijk te zien is. In juni komt zij af en toe helpen bij het spreekuur. Ook zal Marrit de Centering Pregnancy groep die op 11 juni start gaan begeleiden.

NepalBidiyapur-met-sister

Op 9 mei mocht Janke in een live uitzending bij omroep Max vertellen over haar reis voor Unicef naar Nepal. Voor de uitzending reisden ook Marjanna, Annelies, en Sieuwke af naar Hilversum om als publiek de uitzending bij te wonen. Let maar eens goed op of je hen ook ziet.  😆

Als je de uitzending nog eens wilt zien, kijk dan hier. Het item begint bij minuut 10.