Header-Slapende Baby Dons.jpg

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

De verloskundigen

Annemarijn

De jonge jaren

Ik ben het grootste deel van mijn jeugd opgegroeid in Dokkum. Al op 8 jarige leeftijd raakte ik gefascineerd door het vak verloskunde toen ik bevallingen op tv zag. Vanaf dat moment was het een droom om verloskundige te worden en wat was ik blij toen bleek dat ik na de middelbare school direct was toegelaten tot de opleiding Verloskunde in Groningen.

Fit en vrij

Ik ben een fanatieke sporter, ik speel waterpolo en soms fitness ik. Sporten is voor mij een uitlaatklep, maar tegelijkertijd ook een plek om mezelf weer op te laden. Daarnaast vind ik het leuk om (verre) reizen te maken en de wereld te ontdekken.

Catharina Schrader

Dokkum is voor mij bekend terrein, dus ik voel me hier helemaal thuis. Bij Catharina Schrader zijn er nog relatief veel thuisbevallingen, dit blijf ik elke keer weer speciaal vinden. De verscheidenheid in het vak spreekt mij erg aan, geen dag is hetzelfde. Ook door de diversiteit in cliënten, hierop probeer ik mijn begeleiding persoonlijk aan te passen en dat is elke keer weer een mooie uitdaging. Verder moet je als verloskundige er geregeld ‘s nachts uit voor een bevalling. Als de rest van de wereld slaapt, ga ik naar het huis waar licht brand en waar de barende hard aan het werk is. Vervolgens komt er weer een nieuw leven ter wereld, thuis of in het ziekenhuis. Ondanks de gebroken nacht, blijf ik dit elke keer weer heel speciaal vinden.