Header-Slapende Baby Dons.jpg

Nieuws

Onze praktijk

Hoofdvestiging
Verloskundigenpraktijk 'Catharina Schrader'
Birdaarderstraatweg 80C
9101 PK Dokkum
KVK: 01159386

Nevenlocatie Zwaagwesteinde
Gezondheidscentrum De Westereen
Badhuswei 1A
9271 VA De Westereen

T: 0519-296899
M: 06-51145849
F: 0519-223570
E: info@verloskundigen-dokkum.nl

Route & contact

Nieuws Mei 2020

2020 wordt een bijzonder jaar voor ons en voor jullie. Wij hadden in het begin van dit jaar nooit gedacht ooit voor de uitdagingen te staan waar we nu voor staan. Ons werk gaat door. Gelukkig worden er nog baby’s geboren, en wij zijn blij met jullie. Elke baby die geboren wordt is een teken van leven en van hoop in een bijzondere en spannende tijd. Als je zwanger bent verwelkomen we je graag in onze praktijk!

Stagaire

Vanaf 12 Mei komt Hermien Jorna bij ons stagelopen. Zij hoopt een heleboel bevallingen te doen! Sommige van jullie kennen haar misschien nog van een vorige zwangerschap, want ze heeft ook in het derde jaar van haar opleiding stage gelopen in onze praktijk. Nu is ze toe aan de laatste loodjes van haar opleiding. Hiervoor heeft zij verpleegkunde gestudeerd. Tijdens haar laatste stage op de verloskamers in het MCL bleek dat zij zich aangetrokken voelde tot de verloskunde en besloot zij zich in te schrijven bij de opleiding voor Verloskundigen. En nu is ze bijna klaar!

50! ======>>100

We hebben tot en met mei maar liefst 52 thuisbevallingen mogen begeleiden! Ter vergelijking: vorig jaar hadden we in dezelfde periode 22 thuisbevallingen! En het bijzondere is dat het steeds duidelijker wordt dat een thuisbevalling juist heel goed bevalt! Letterlijk en figuurlijk. We kijken heel goed naar risico’s die er zijn, en nemen die mee in ons advies. Maar als er geen medisch risico is wat een thuisbevalling in de weg staat, dan is dat de beste keuze. Zeker nu met Corona op de loer. Maar ook zonder Corona is het een hele goede en veilige keuze.

KRaamvisite

Nu de maatregelen weer wat versoepeld worden is de verleiding groot om ook weer bezoek toe te laten tijdens de kraamweek. Dat begrijpen wij heel goed! Natuurlijk wil je je baby showen en vieren dat er een kindje geboren is. Toch willen we graag adviseren hier nog voorzichtig mee te zijn. Probeer als dat kan een raamvisite of tuinvisite te organiseren, zodat je toch even de baby kan laten zien. Probeer zelf de 1,5 meter tot andere mensen afstand te houden, zodat je zelf geen kans loopt om besmet te raken. En dit geldt ook voor opa’s, oma’, pake’s, beppe’s en oerpake’s en beppes! Probeer ook hen in bescherming te nemen door afstand te houden. Hoe tegennatuurlijk dit ook is.

Tijdens de kraamweek komen wij als verloskundigen ook weer 1x langs. We proberen het zo te organiseren dat degene die de bevalling heeft gedaan ook de thuisvisite doet. Als het kan beperken we de visites nog tot 1x, bij noodzaak komen we vaker.